Kang Quan Pavilion, Beijing, China

Exterior View, Kang Quan Pavilion, Beijing, China, 2003.  Exterior View, Kang Quan Pavilion, Beijing, China, 2003.  Design Rendering, Kang Quan Pavilion, Beijing, China, 2003.  Design Rendering, Kang Quan Pavilion, Beijing, China, 2003.

Location
Beijing, China
Date
2003
Size
2,300 sq m (25,000 sq ft)
Client
BBCL Beijing, China
Budget
$3,600,000
Status
Completed

In 2003 LWPAC was approached by a Chinese developer to design a building that could be adapted to different programs over time. In the first phase it had to be a sales pavilion for 3500 new housing units. Sitting on a vast empty site it had to be a sales device and serve as a visual attraction. In the second phase, the project is being adapted as a centerpiece for the ‘new city’ as a community center, consisting of an art gallery and a teahouse. The building’s groundlevel consists of a raised landscape design that contains all mechanical systems. Passive strategies for solar gain and natural ventilation have been optimized. The courtyard and water feature serve to cool the building and shield common space from prevailing sandstorms.

1 2 3 4 5 6 7 8

description